Ingredience:
300 g hladké mouky, 200 g změklého másla, 100 g moučkového cukru, strouhaná kůra z 1 citronu, 1 vejce, 2 lžičky koření GARAM MASALA 40 G.
Na namazání: Pomerančový džem 150 g.
Na ozdobu: Nakládaná sladká citronová kůra 130 g nebo Nakládaná sladká pomerančová kůra 130 g.
Moučkový cukr na pocukrování.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Všechny ingredience dáme do mísy a rukama zapracujeme.
- Těsto přemístíme na pracovní plochu, kterou si lehce pomoučníme cukrem a vypracujeme hladké těsto do tvaru bochánku.
- Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici do druhého dne.
- Pracovní plochu si opět pomoučníme cukrem a válečkem rozválíme na plát o tloušťce cca 3 mm.
- Vykrajovátky vykrájíme požadované tvary, které ihned přeneseme na plech (nemusíme vykládat pečícím papírem ani vymazat, těsto obsahuje hodně másla a nebude se tak lepit).
- Plech vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme do lehkého zbarvení (asi 7 minut).
- Linecké cukroví necháme zcela vychladnout a poté můžeme promazat oblíbenou marmeládou.
- Každý kousek cukroví ozdobíme nakládanou citronovou kůrou a pocukrujeme.
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211121_123149-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211117_134418-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211115_165332-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211115_164731-1024x768.jpg)