Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Linecké cukroví s vůní orientu

Ingredience:

300 g hladké mouky, 200 g změklého másla, 100 g moučkového cukru, strouhaná kůra z 1 citronu, 1 vejce, 2 lžičky koření GARAM MASALA 40 G.

Na namazání: Pomerančový džem 150 g.

Na ozdobu: Nakládaná sladká citronová kůra 130 g nebo Nakládaná sladká pomerančová kůra 130 g.

Moučkový cukr na pocukrování.


Postup:

  1. Všechny ingredience dáme do mísy a rukama zapracujeme.
  2. Těsto přemístíme na pracovní plochu, kterou si lehce pomoučníme cukrem a vypracujeme hladké těsto do tvaru bochánku.
  3. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici do druhého dne.
  4. Pracovní plochu si opět pomoučníme cukrem a válečkem rozválíme na plát o tloušťce cca 3 mm.
  5. Vykrajovátky vykrájíme požadované tvary, které ihned přeneseme na plech (nemusíme vykládat pečícím papírem ani vymazat, těsto obsahuje hodně másla a nebude se tak lepit).
  6. Plech vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme do lehkého zbarvení (asi 7 minut).
  7. Linecké cukroví necháme zcela vychladnout a poté můžeme promazat oblíbenou marmeládou.
  8. Každý kousek cukroví ozdobíme nakládanou citronovou kůrou a pocukrujeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here