Rubriky
Recepty Pečivo

Zázvorové pšenično-špaldové houstičky s kmínem

Ingredience: (6 ks)

Těsto: 400 g hladké pšeničné mouky, 200 g hladké špaldové mouky, 2 lžičky sušeného zázvoru, 250 ml vody, 100 g bílého jogurtu, 1 lžička soli, 2 lžičky cukru krystal, 8 g sušeného droždí, 5 lžic olivového oleje.

Na potření: 1 rozšlehané vajíčko.

Na posypání: kmín, sůl.


Postup:

  1. Mouky prosejeme i s droždím do velké mísy. K jednomu kraji nasypeme cukr a zázvor, k druhému sůl. V prostředku uděláme důlek, do kterého nalijeme vodu, olivový olej a přidáme jogurt.
  2. Vypracujeme vláčné těsto, které dáme do mísy, přikryjeme potravinářskou folií a utěsníme, aby nám těsto neosychalo. Necháme 1-1,5 hodinu kynout.
  3. Poté těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou polovinu na 3 stejně velké díly. Každý díl rozdělíme ještě na 3 stejné kousky, ze kterých uválíme provázky, jež zapleteme jako cop do tvaru housky. Takto upleteme všech 6 housek.
  4. Housky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 30 minut nakynout. Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem a solí.
  5. Plech vložíme do rozehřáté trouby na 220°C a pečeme 15-20 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here