Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Voňavý perník s mandlemi, rozinkami a čokoládou

Ingredience:

Korpus: 300 g hladké pšeničné + 150 g hladké špaldové mouky, 1 prášek do perníku, 1 vrchovatá lžička koření GARAM MASALA 40 G, 100 g rozinek, 50 g nasekaných mandlí, 50 g nasekaných ořechů, 120 g třtinového cukru, 5 lžic oleje, 3 vejce, 250 ml mléka, 5 lžic kávy, 4 plné lžičky medu.

Tuk na vymazání plechu, mouka na vysypání plechu.

Dochucení: Rum a ostružinový džem na potření.

Ganáž: 200 g hořké čokolády, 100 g smetany 33%.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Nejprve uvaříme silnou kávu. Odebereme pět lžic horké kávy do jiného hrnečku a přidáme do ní med, aby se dobře rozpustil (pokud nemáte tekutý).
  2. Ostatní suroviny na korpus dáme do velké mísy, přilijeme kávu s medem a pořádně promícháme.
  3. Plech o rozměru 20×30 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme do něj těsto a rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme 25-30 minut v předehřáté troubě na 170 °C.
  4. Upečený perník necháme vychladnout. Poté ho rozřízneme a spodní stranu potřeme rumem a silnou vrstvou džemu. Přiklopíme vrchní částí.
  5. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu. Poté do ní přilijeme smetanu a promícháme, dokud nevznikne hladká lesklá ganáž.
  6. Ganáž rozetřeme po povrchu perníku.
  7. Perník můžeme krájet na kostky nebo vykrájet kulaté tvary.
  8. Povrch ganáže můžeme ještě ozdobit nasekanými ořechy a zbylou smetanu vyšlehat a podávat k perníku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here