Rubriky
Recepty Saláty & Zeleninové

Zapečená zelenina Ras el Hanout

Ingredience: (6 porcí)

Zelenina: 1,5 kg malých celých brambor, , 1/2 brokolice (cca 250 g), 1 větší mrkev, 2 středně velké cibule, 1/2 dýně hokkaido (cca 200 g), 1/4 buly celeru.

Koření: Sůl, pepř, 2 lžíce koření RAS EL HANOUT 40 G).

Dohotovení: 100 g tvrdého nastrouhaného sýra (typu ementál, gouda), 100 g uzeného masa/slaniny (volitelné), 5 vajec, 200 ml smetany na vaření, 200 g zakysané smetany.

2 lžíce sádla na vymazání formy.

Naše výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Brokolici rozebereme na růžičky a společně s brambory povaříme do poloměkka. Scedíme a necháme vychladnout.
  2. Pekáče vymažeme sádlem.
  3. Mrkev a celer pokrájíme na tenké proužky, cibule na čtvrtiny, dýni na menší kousky. Slaninu pokrájíme nadrobno. Vše dáme do velké mísy, přidáme vychladlé brambory a brokolici.
  4. Osolíme, opepříme a přidáme koření Ras el Hanout. Pořádně promícháme a dáme do pekáče. Zasypeme strouhaným tvrdým sýrem.
  5. V misce si rozšleháme vejce se smetanou na vaření a zakysanou smetanou. Směsí zalijeme zeleninu.
  6. Pekáč vložíme do rozehřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 90 minut (dokud není zelenina měkká).

TIP: Zeleninu lze použít i v jiné kombinaci jakou máte zrovna doma. Pro vegetariánskou verzi vynecháme slaninu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here