Rubriky
Recepty Nakládané & Zavařené

Zavařená červená řepa

Ingredience: (1 sklenice)

150 ml Základní nálev.

370 g syrové řepy, 1 kolečko cibule, 1 lžička hořčičných semínek.


Postup:

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka. Jedno kolečko rukou promneme, abychom oddělili kroužky cibule.
  2. Řepu očistíme a oloupeme. Nakrájíme ji na stejně velké kostičky.
  3. Do čisté zavařovací sklenice dáme kroužky cibule, nasypeme hořčičná semínka a poté kostičky řepy. Řepu do sklenice namačkáme, aby se jí tam vešlo, co nejvíc a vytěsnili jsme přebytečné místo.
  4. Nakonec zalijeme připraveným nálevem.
  5. Pořádně zavíčkujeme.
  6. Takto opakujeme dokud máme dostatek surovin.
  7. Na dno hrnce dáme utěrku, vložíme sklenice s řepou. Zalijeme do 2/3 studenou vodou a vaříme na mírném ohni po dobu 15-20 minut. Poté sklenice opatrně vyjmeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
  8. Doba od naložení po konzumaci by měla být alespoň 3 týdny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here