Ingredience: (1 sklenice)
150 ml Základní nálev.
370 g syrové řepy, 1 kolečko cibule, 1 lžička hořčičných semínek.
Postup:
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka. Jedno kolečko rukou promneme, abychom oddělili kroužky cibule.
- Řepu očistíme a oloupeme. Nakrájíme ji na stejně velké kostičky.
- Do čisté zavařovací sklenice dáme kroužky cibule, nasypeme hořčičná semínka a poté kostičky řepy. Řepu do sklenice namačkáme, aby se jí tam vešlo, co nejvíc a vytěsnili jsme přebytečné místo.
- Nakonec zalijeme připraveným nálevem.
- Pořádně zavíčkujeme.
- Takto opakujeme dokud máme dostatek surovin.
- Na dno hrnce dáme utěrku, vložíme sklenice s řepou. Zalijeme do 2/3 studenou vodou a vaříme na mírném ohni po dobu 15-20 minut. Poté sklenice opatrně vyjmeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
- Doba od naložení po konzumaci by měla být alespoň 3 týdny.