Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Avokádový cheesecake

Ingredience: (3 porce)

Korpus: 200 g sušenek (například Bebe), 150 ovesných vloček, 150 g rozpuštěného másla, 150 čokolády (alespoň 50%), sádlo na vymazání formy.

Náplň: 500 g plnotučného tvarohu, 200 g ricotty, 3 vejce, 1 avokádo, kůra z 1 citronu, 200 g cukru moučka.

Tip: Moučkový cukr na posypání, flambovací pistole.


Postup:

  1. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a vnitřní okraje vymažeme sádlem.
  2. Sušenky a ovesné vločky rozmixujeme na jemno. 
  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
  4. Čokoládu a máslo přilijeme k sušenkové směsi a vytvoříme těsto na korpus. Dno dortové formy vyplníme korpusovou směsí.
  5. Do větší mísy dáme riccotu, cukr, vejce a citronovou kůru a pořádně promícháme.
  6. Avokádo vydlabeme a rozmixujeme s tvarohem dohladka. Avokádový tvaroh zamícháme do mísy s ricottou. Pokud chceme nechat menší mramorování, pak nemícháme do hladka, ale zlehka ho vmícháme.
  7. Náplní vyplníme dortovou formu. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut na 170 °C. Necháme vychladnout.
  • Tip: Vychladlý cheesecake hodně pocukrujeme a flambovací pistolí povrch zkaramelizujeme, abychom vytvořili křupavou vrstvu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here