Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Avokádový dezert s ganache

Ingredience: (3 porce)

Avokádový krém: 250 g tučného tvarohu, 100 g jogurtu řeckého typu, 1 avokádo, 2 lžíce cukru moučka.

Ganache: 100 g hořké čokolády, 100 ml smetany na vaření, vlašské ořechy na posypání.


Postup:

  1. Avokádo rozřízneme podél pecky a vydlabeme dužinu. 
  2. Dužinu dáme do mixéru, přidáme tvaroh, jogurt a cukr a rozmixujeme do hladkého krému.
  3. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu. Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme smetanu a mícháme, dokud se nevytvoří lesklá ganache.
  4. Oříšky nasekáme nadrobno.
  5. Do skleniček naneseme vrstvu avokádového krému, další vrstvu ganache, a opakujeme až k povrchu skleničky. Poslední vrstvu zakončíme ganache a posypeme oříšky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here