Ingredience: (3 porce)
Avokádový krém: 250 g tučného tvarohu, 100 g jogurtu řeckého typu, 1 avokádo, 2 lžíce cukru moučka.
Ganache: 100 g hořké čokolády, 100 ml smetany na vaření, vlašské ořechy na posypání.
Postup:
- Avokádo rozřízneme podél pecky a vydlabeme dužinu.
- Dužinu dáme do mixéru, přidáme tvaroh, jogurt a cukr a rozmixujeme do hladkého krému.
- Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu. Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme smetanu a mícháme, dokud se nevytvoří lesklá ganache.
- Oříšky nasekáme nadrobno.
- Do skleniček naneseme vrstvu avokádového krému, další vrstvu ganache, a opakujeme až k povrchu skleničky. Poslední vrstvu zakončíme ganache a posypeme oříšky.