Rubriky
Recepty Přílohy

Bavorský knedlík

Ingredience: (5 ks)

500 g brambor, 80 g hladké mouky, 1 vejce, 2 lžičky soli, muškátový oříšek.


Postup:

  1. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme.
  2. Do mísy brambory prolisujeme nebo nastrouháme.
  3. Přidáme všechny ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. 
  4. Navlhčenýma rukama vytvarujeme kulaté knedlíky o průměru 6 cm.
  5. Vkládáme je do vroucí osolené vody, ztlumíme a necháme pouze chvět, voda nesmí bublat, jinak by knedlíky potrhala.
  6. Vaříme 20-25 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here