Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Vepřové maso Recepty Mleté maso

Bramboráky s mletým masem, domácím zelím a dipem z pečených paprik

Ingredience:

1 kg brambor, 500 g mletého vepřového masa, 150 g cibule, 20 g česneku (cca 4-5 stroužků), 1 lžička pepře, 1 lžička kurkumy, 1 lžička uzené papriky, 3 lžičky majoránky, 3 lžičky soli, 3 vejce.

Olej na smažení.

Domácí nakládané zelí

Dip z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených červených paprik – pálivý 150 g nebo Dip z pečených červených paprik – jemný 150 g).


Postup:

  1. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a dáme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek a mleté maso.
  2. Očištěné a oloupané brambory nastrouháme na malé nudličky a pořádně vyždímáme od vody. Přidáme do mísy k masu spolu se vším kořením a vejci.
  3. Vše pořádně promícháme, aby se maso propojilo s bramborami a ostatními ingrediencemi.
  4. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme tenké placičky o průměru cca 10-15 cm.
  5. Podáváme s kysaným zelím a paprikovým dipem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here