Ingredience:
1 kg brambor, 500 g mletého vepřového masa, 150 g cibule, 20 g česneku (cca 4-5 stroužků), 1 lžička pepře, 1 lžička kurkumy, 1 lžička uzené papriky, 3 lžičky majoránky, 3 lžičky soli, 3 vejce.
Olej na smažení.
Dip z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených červených paprik – pálivý 150 g nebo Dip z pečených červených paprik – jemný 150 g).
Postup:
- Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a dáme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek a mleté maso.
- Očištěné a oloupané brambory nastrouháme na malé nudličky a pořádně vyždímáme od vody. Přidáme do mísy k masu spolu se vším kořením a vejci.
- Vše pořádně promícháme, aby se maso propojilo s bramborami a ostatními ingrediencemi.
- Na pánvi rozpálíme olej a smažíme tenké placičky o průměru cca 10-15 cm.
- Podáváme s kysaným zelím a paprikovým dipem.