Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso

Pečené kuře s kořeněným máslem

Ingredience:

1 celé kuře, 100 g másla, 3 lžičky soli, 1 lžička celého římského kmínu, 1 lžička kurkumy, 1 lžička sušeného oregana, 1 lžička sušené majoránky.

Voda na podlití, trocha hrubozrnné soli, pepř.

(zelenina pod kuře: mrkev, červená cibule, česnek, řapíkatý celer)


Postup:

  1. Máslo rozkrájíme na malé kousky a necháme trochu změknout při pokojové teplotě. Poté do něj vmícháme sůl, oregano, majoránku, kurkumu a římský kmín. Prsty hněteme, dokud se vše nepropojí.
  2. Prsty oddělíme kůži kuřete (na prsou a stehnech) a máslo pod kůži po kouskách nastrkáme.
  3. Kuře lehce opepříme a posypeme hrubozrnnou solí.
  4. Vložíme na stojan, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 90 minut.
  5. Kdo chce, může si pod kuře vložit kousky zeleniny – DOPORUČUJI! Zelenina s výpekem chutná skvěle 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here