Rubriky
Recepty Obiloviny & Luštěniny Dezerty & Sladké

Polentový koláč s jablky, rozinkami, fíky a kandovanou pomerančovou kůrou

Ingredience:

Těsto: 100 g polenty, 200 g hladké mouky, 100 g jemné strouhanky, 100 g moučkového cukru, 500 ml plnotučného mléka, 3 velká vejce, 100 g tekutého medu, 55 ml olivového oleje, 100 g sušených fíků, 100 g rozinek, 70 g kandované pomerančové kůry, 500 g pečených jablek, ½ čajové lžičky mleté skořice, kůra ze 2 citronů, 1 čajová lžička soli.

Máslo na vymazání formy (průměr 28 cm), cukr moučka na posypání.


Postup:

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kostičky a dáme péct do trouby na plechu vyloženým pečícím papírem asi na 10 minut.
  2. Do velké mísy smícháme suché ingredience (polentu, mouku, cukr a strouhanku). Promícháme.
  3. V jiné míse smícháme tekuté ingredience (mléko, vejce, med, olej). Tekutou směs vlijeme do suché a umícháme těsto. Nakonec vmícháme rozinky, pomerančovou kůru, fíky, nastrouhanou kůru z citronů, sůl a skořici.
  4. Pečící formu vymažeme máslem a těsto nalijeme do formy.
  5. Přikryjeme alobalem.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C. Prvních 20 minut pečeme přikryté, poté sundáme alobal a pečeme ještě 30-40 minut, dokud není povrch zlatavý.
  7. Necháme vychladnout. Koláč pocukrujeme moučkovým cukrem, který zkaramelizujeme flambovací pistolí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here