Rubriky
Maso Hovězí maso Recepty Mleté maso

Pórkové karí s hovězími kuličkami a domácí kari pastou

Ingredience: (4 porce)

100 g červené kari pasty (k zakoupení zde: Červená kari pasta – 100 g).

Masové kuličky: 400 g mletého hovězího masa (zadního), 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžička nasekaných bylinek, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kokosového oleje.

Ostatní: 400 g pórku (cca 1 velký kus), 400 ml kokosového mléka, 30 g třtinového cukru, 200 ml vývaru, hrst nasekaného čerstvého koriandru.


Postup:

  1. Mleté maso osolíme, opepříme. Přidáme hořčici a nasekané bylinky. Promícháme a vytvoříme z něj malé kuličky (o průměru 1-2 cm).
  2. Na pánvi rozpálíme kokosový a olivový olej a kuličky ze všech stran orestujeme. Z pánve kuličky vyndáme a vložíme nahrubo nasekaný pórek a kari pastu a na výpeku jej orestujeme.
  3. Přilijeme kokosové mléko a třtinový cukr a necháme pár minutek na mírném ohni provařit, aby se cukr rozpustil.
  4. Poté přilijeme vývar, promícháme a do směsi vložíme masové kuličky.
  5. Necháme na mírném ohni povařit asi 20 minut (dokud není maso hotové).
  6. Nakonec vmícháme hrst čerstvého koriandu.
  7. Podáváme s basmati rýží a můžeme ještě ozdobit koriandrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here