Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso Obiloviny & Luštěniny

Fazolové chilli ragú s kuřecím masem

Ingredience: (6 porcí)

1 kuře, 500 g vařených barevných fazolí, 700 ml vývaru, 200 ml vody od uvařených fazolí, sůl, pepř, 6 lžic extra panenského olivového oleje.

Základ: 3 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 cibule, 2 stonky řapíkatého celeru, 4 rajčata, 1 lžíce oregana, 1 lžička chilli vloček, 1 lžička fenyklu, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžičky soli, 80 g tapenády ze zelených oliv (k zakoupení zde: Tapenáda ze zelených oliv 170 g).

Naše výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Kuře naporcujeme na malé kousky. Osolíme, opepříme.
  2. Zeleninu pokrájíme na malé kousky.
  3. Na velké pánvi rozpálíme olej. Kuřecí kousky zprudka osmahneme ze všech stran a vyndáme z pánve.
  4. Do výpeku vložíme pokrájenou cibuli, mrkev, česnek a řapíkatý celer a orestujeme. Během restování přidáme fenykl, chilli a oregano.
  5. Přidáme rajčatový protlak, rajčat a tapenádu ze zelených oliv a osolíme.
  6. Zalijeme vývarem, přidáme fazole a také vodu od uvařených fazolí.
  7. Promícháme a vložíme zpět kousky kuřete.
  8. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut, dokud není kuře i zelenina zcela měkké.
  9. Podávat můžeme ještě s kouskem chleba.

TIP: Je možné použít i tapenádu z černých oliv. Tapenáda dodá jídlu opravdový šmrnc a chuť, bez které by to nebylo ono.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here