Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso Těstoviny & Brambory Saláty & Zeleninové

Těstovinový kari salát s kuřecím masem

Ingredience: (4-6 porcí)

Salát: 2 kuřecí stehna, sůl, pepř, olivový olej.

300 g těstovin.

2 červené cibule, 2 stonky řapíkatého celeru, 50 g červené kari pasty (k zakoupení zde: Červená kari pasta 100 g).

3 rajčata, 1 žlutá paprika, 2 kyselé okurky, 1 lžíce dijonské hořčice, 200 g zakysané smetany, 3 lžíce láku z okurek, sůl.

Ředkvičková salsa: 10 ředkviček, 2 lžíce bílého vinného octa, 3 lžíce čekankového sirupu, špetka soli.


Postup:

  1. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme v troubě asi 40 minut, doměkka.
  2. Těstoviny uvaříme dle návodu na skus a necháme vychladnout.
  3. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Řapíkatý celer pokrájíme na malé kousky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli i celer orestujeme. Ke konci restování přidáme kari pastu, aby se rozehřála a zeleninu obalila.
  4. Těstoviny dáme do velké mísy. Přidáme pokrájená rajčata, papriku, kyselé okurky a přidáme cibuli s kari pastou. Upečené kuřecí kousky pokrájíme a přidáme k těstovinám.
  5. Ochutíme dijonskou hořčicí, zakysanou smetanou, osolíme a přidáme lák z okurek. Promícháme.
  6. Nakonec připravíme ředvičkovou salsu. Ředkvičky pokrájíme na tenké nudličky a ochutíme octem, čekankovým sirupem a solí. Promícháme.
  7. Těstovinový salát podáváme studený s ředkvičkovou salsou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here