Rubriky
Recepty Pečivo

Římské maxi housky

Ingredience: (2 ks)

550 g hladké mouky, 8 g sušeného droždí, 100 g bílého jogurtu, 2 lžičky cukru krystal, 1 lžička soli, 20 ml extra panenského olivového oleje, 250 ml vody, 5 mletého římského kmínu.

1 vejce na potření, hrubozrnná sůl na posypání.


Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy. Přisypeme k jedné straně droždí, cukr a římský kmín, k druhé straně sůl. Doprostřed dáme jogurt, olej a přilijeme vodu. Promícháme a zpracujeme hladké vláčné těsto.
  2. Těsto přendáme do olejem vytřené mísy a přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 1,5 hodiny nakynout (těsto musí zdvojnásobit svůj objem).
  3. Poté těsto rozdělíme na dvě poloviny a každý díl rozdělíme ještě na 3 stejné kousky, ze kterých uválíme provázky, jež zapleteme jako cop do tvaru housky. Takto upleteme obě housky.
  4. Housky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 30 minut nakynout. Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a lehce posypeme drcenou hrubozrnnou solí.
  5. Plech vložíme do trouby předehřáté na 230 °C a stáhneme teplotu na 200°C. Pečeme 25 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here