Ingredience:
Filátko: Filet ze pstruha, sůl, pepř, 1 lžíce olivového oleje, 20 g másla.
Květákové pyré: 400 g květáku, 200 ml smetany na vaření 12%, 50 g másla, sůl, muškátový oříšek.
Okurková salsa: 1 salátová okurka, kari koření (kardamom, hřebíček, skořici, kurkumu, koriandr, kmín či pepř), 2 stroužky česneku, čerstvé chilli, vlašské ořechy, pražená cibulka, olivový olej, sůl.
Postup:
- Filet ze pstruha osolíme a opepříme.
- Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka. Osolíme, přidáme máslo, smetanu a nastrouháme muškátový oříšek. Rozmixujeme dohladka.
- Okurku nakrájíme na drobné kostičky. Chilli a ořechy nasekáme na jemno. Kari koření opražíme na pánvi a ve hmoždíři rozdrtíme na jemno. Vše promícháme, přidáme opraženou cibulku. Zakápneme olejem, osolíme a promícháme.
- Na oleji rozpálíme olej a přidáme máslo. Když je máslo rozpuštěné, zprudka orestujeme filátko. Filátko dáme kůží dolů, neobracíme. Restujeme 4 minuty, po 2 minutách pánev přiklopíme poklicí, aby se filátko propeklo i z vrchu.