Rubriky
Vegan Recepty Pečivo

Focaccia s rozmarýnem a pekanovými ořechy

Ingredience:

Těsto: 500 g hladké mouky, 8 g sušeného droždí, 400 ml teplé vody, 1 lžička cukru krystal, 2 lžičky soli, 3 lžičky extra panenského olivového oleje.

Na povrch před pečením: 1 snítka čerstvého rozmarýnu, 1 lžíce extra panenského olivového oleje, 2 lžičky nasekaných pekanových ořechů.

Na povrch po upečení: 1 lžíce extra panenského olivového oleje.


Postup:

  1. Ingredience na těsto dáme do mísy a uhněteme těsto. Těsto bude hodné lepkavé a relativně tekuté. To je v pořádku.
  2. Těsto ihned přendáme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vykynout než zdvojnásobí objem cca 1,5-2 hodiny.
  3. Připravíme si pečící formu nebo plech, který vyložíme pečícím papírem.
  4. Vykynuté těsto nepropracováváme a rovnou ho dáme z mísy do připravené formy.
  5. Pomoučněnými prsty rozprostřeme těsto do krajů, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut vykynout.
  6. Jakmile je těsto nakynuté, uděláme lehce ho potřeme olivovým olejem a na povrchu uděláme důlky, do kterých zapícháme kousky rozmarýnu. Nakonec povrch ještě posypeme drcenými pekanovými ořechy.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 30 minut. Až bude barva zlatavá, můžeme focacciu vyndat. 
  8. Nakonec ještě teplou focacciu potřeme olejem.

TIP: Focaccia se hodí k salátku, grilovanému masíčku nebo jen tak k zakousnutí k předkrmu či u večerního vínka 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here