Rubriky
Recepty Houbové recepty Těstoviny & Brambory

Houbové cannelloni s lilkem (bez lepku)

Ingredience: (3-4 porce)

Směs na plnění: 40 g sušených hub, 1 cibule (170 g), 3 stroužky česneku, 1 lilek (360 g), 1 lžíce kapar (15 g), 4 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 lžička oregana, sůl, pepř, 200 ml 30% smetany.

1 vejce, 200 ml mléka, 30 g parmazánu.

200 g těstovin cannelloni bez lepku.

Čerstvá bazalka.


Postup:

  1. Houby namočíme do vody.
  2. Cibuli a česnek pokrájíme najemno, lilek na malé kostičky.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli orestujeme. Po chvíli přidáme k cibuli lilek a česnek a dál restujeme celkem zprudka, aby lilek nezačal pouštět vodu a nezačali jsme zeleninu dusit.
  4. Během restování přidáme změklé houby, kapary a oregano. Osolíme a opepříme a restujeme asi 5 minut.
  5. Poté do směsi přilijeme smetanu a povaříme, aby zahustila zeleninu.
  6. Cannelloni plníme připravenou směsí (nejlépe pomocí cukrářského sáčku) a skládáme je vedle sebe do pekáčku. Zbylo směs rozprostřeme na povrch těstovin.
  7. Vejce rozmícháme s mlékem a cannelloni zalijeme. Povrch posypeme strouhaným parmazánem.
  8. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 180 °C.
  9. Cannelloni můžeme ještě posypat čerstvou bazalkou a podáváme s čerstvým listovým salátkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here