Ingredience:
Syrové hranolky: Bílá velká ředkev, mrkev, salátová okurka, červená paprika.
Pečené hranolky: Brambory, mrkev s natí, olivový olej na zakápnutí.
Dip z Hummusu: 170 g hummusu a 100 g bílého jogurtu, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 červené malé cibule.
Postup:
- Brambory a mrkev na dlouhé kousky (mrkev můžeme nechat i kousek s natí). Zeleninu dáme na plech vyložený pečícím papírem, lehce zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40-45 minut.
- Zeleninu na syrové hranolky pokrájíme na proužky.
- Zeleninu podáváme s jogurtovým dipem z hummusu k syrovým i pečeným zeleninovým hranolkům, ideálně se sklenkou bílého vína.
TIP: Můžeme použít různé další druhy zeleniny – cuketa, dýně, batáty, kedlubna aj.