Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Saláty & Zeleninové Přílohy

Zeleninové hranolky s dipem z hummusu

Ingredience:

Syrové hranolky: Bílá velká ředkev, mrkev, salátová okurka, červená paprika.

Pečené hranolky: Brambory, mrkev s natí, olivový olej na zakápnutí.

Dip z Hummusu: 170 g hummusu a 100 g bílého jogurtu, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 červené malé cibule.


Postup:

  1. Brambory a mrkev na dlouhé kousky (mrkev můžeme nechat i kousek s natí). Zeleninu dáme na plech vyložený pečícím papírem, lehce zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40-45 minut.
  2. Zeleninu na syrové hranolky pokrájíme na proužky.
  3. Zeleninu podáváme s jogurtovým dipem z hummusu k syrovým i pečeným zeleninovým hranolkům, ideálně se sklenkou bílého vína.

TIP: Můžeme použít různé další druhy zeleniny – cuketa, dýně, batáty, kedlubna aj.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here