Rubriky
Maso Hovězí maso Recepty

Hovězí ragů

Ingredience:

Základ: 1,3 kg předního hovězího masa, 2 lžíce sádla, 500 ml vývaru, 2 dcl červeného vína.

Celé koření: 1/2 lžičky koriandru, kmínu, jalovce, nové koření, pepře, 2 lžičky hrubozrnné soli.

Zelenina: 2 střední mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 velká červená kapie, 1 velká cibule.

Dochucení: 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce melasy, 2 lžíce jablečného octa, 2 stroužky česneku.

Bylinky: 2 snítky rozmarýnu, 4 snítky tymiánu.


Postup:

  1. Maso nakrájíme na větší kostky. 
  2. Celé koření rozdrtíme ve hmoždíři (nemusí být zcela na jemno). Kousky masa obalíme v připravené směsi koření.
  3. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší  postejné kousky.
  4. Do litinového hrnce dáme sádlo a maso postupně naprudko orestujeme, aby se maso po všech stranách zatáhlo (pokud to budete smažit najednou, vytáhne se z masa voda a maso se bude spíš dusit).
  5. Maso vyndáme z hrnce a na výpeku orestujeme zeleninu (pokud je třeba, přidáme ještě tuk). Přidáme ocet, protlak, melasu, třtinový cukr, rozdrcené stroužky česneku. Promícháme.
  6. Vložíme maso, přidáme rozmarýn a tymián a zalijeme vínem a vývarem (maso musí být ponořené).
  7. Necháme dusit na mírném ohni alespoň 3 hodiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here