Rubriky
Recepty Obiloviny & Luštěniny

Jarní rizoto s hráškem, mátou a mikrobylinkami

Ingredience: (2-3 porce)

Základ: 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 vrchovatá lžíce kokosového oleje, 150 ml bílého kvalitního vína, 150 g rýže Arborio, 500 ml vývaru, 200 g mraženého (nebo čerstvého hrášku), 1 lžička sušené máty, sůl.

Dohotovení: 20 g másla, 100 g smetany na vaření, 30 g parmazánu.

1 jarní cibulka.

Mikrobylinky.


Postup:

  1. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. Na pánvi rozpálíme kokosový olej a zeleninu na něm lehce osmahneme. 
  3. Přisypeme rýži a vše pořádně promícháme (každé zrníčko musí být obalené v oleji).
  4. Přilijeme víno, promícháme a víno necháme zcela odpařit. Osolíme.
  5. Dále přiléváme po troškách vývar, vždy aby byla rýže vodorovně zalitá a necháme vařit na mírném ohni. Občas promícháme a po odpaření vývaru opět dolejeme.
  6. Jakmile je rýže uvařená, přidáme hrášek a mátu. Chvilku povaříme, aby hrášek změkl (stačí 3 minuty). Přidáme máslo, smetanu a najemno nastrouhaný parmazán. Mícháme, dokud se vše nepropojí a nevznikne krémové rizoto.
  7. Nakonec vmícháme naseknou jarní cibulku (trochu si necháme stranou na ozdobu).
  8. Před podáváním posypeme mikrobylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here