Ingredience: (20 ks)
1 kg masa z kapra (filety bez velkých kostí), 150 g cizrny z plechovky, 1 středně velká cibule, 100 g petržele, 3 stroužky česneku, 100 zelené čerstvé papriky, 15 g soli (1 lžička), pepř dle chuti.
1 lžička chilli vloček, 50 g červené kari pasty (k zakoupení zde: Červená kari pasta 100 g).
2 lžíce extra panenského olivového oleje.
Postup:
- Kapří filety dvakrát nameleme mlýnkem (malé kostičky se rozemelou a nejsou cítit). Mlýnkem necháme projít také cizrnu.
- Cibuli a papriku oloupeme a pokrájíme najemno. Petržel i s natí nakrájíme také co nejjemněji. Česnek prolisujeme.
- Vše promícháme s masem s cizrnou.
- Osolíme, opepříme, přidáme chilli vločky a kari pastu. Vše znovu pořádně promícháme, aby se pasta rovnoměrně vmísila do rybí směsi.
- Namočenýma rukama tvarujeme placičky o průměru cca 5 cm a výšky 1,5 cm.
- Vytvarované miniburgery pokládáme na pomoučněnou plochu.
- Na pánvi rozehřejeme olej a burgříky osmažíme z každé strany 3 minuty.
TIP: Kapří burgříky můžeme podávat v housce, ale ještě lepší jsou v tortille. Můžeme je také podávat se salátkem, bramborem či jinou přílohou.