Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Předkrmy & Chuťovky Recepty Ryby & Mořské plody

Kapří miniburgery s červenou kari pastou

Ingredience: (20 ks)

1 kg masa z kapra (filety bez velkých kostí), 150 g cizrny z plechovky, 1 středně velká cibule, 100 g petržele, 3 stroužky česneku, 100 zelené čerstvé papriky, 15 g soli (1 lžička), pepř dle chuti.

1 lžička chilli vloček, 50 g červené kari pasty (k zakoupení zde: Červená kari pasta 100 g).

2 lžíce extra panenského olivového oleje.


Postup:

  1. Kapří filety dvakrát nameleme mlýnkem (malé kostičky se rozemelou a nejsou cítit). Mlýnkem necháme projít také cizrnu.
  2. Cibuli a papriku oloupeme a pokrájíme najemno. Petržel i s natí nakrájíme také co nejjemněji. Česnek prolisujeme.
  3. Vše promícháme s masem s cizrnou.
  4. Osolíme, opepříme, přidáme chilli vločky a kari pastu. Vše znovu pořádně promícháme, aby se pasta rovnoměrně vmísila do rybí směsi.
  5. Namočenýma rukama tvarujeme placičky o průměru cca 5 cm a výšky 1,5 cm.
  6. Vytvarované miniburgery pokládáme na pomoučněnou plochu.
  7. Na pánvi rozehřejeme olej a burgříky osmažíme z každé strany 3 minuty.

TIP: Kapří burgříky můžeme podávat v housce, ale ještě lepší jsou v tortille. Můžeme je také podávat se salátkem, bramborem či jinou přílohou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here