Rubriky
Vegan Recepty Těstoviny & Brambory Saláty & Zeleninové

Kuskus s pečenou dýní a sušenými rajčaty

Ingredience: (4 porce)

1/2 hrnku kuskusu, sůl.

1 dýně hokkaido, 3 cibule, 4 stroužky česneku, sůl, pepř.

8 ks Sušená rajčata v extra panenském olivovém oleji s kapary, česnekem a oregánem + olivový olej ze skleničky.

1 lžíce světlé sójové omáčky, 1 lžíce ústřičné omáčky.

Hrst nasekaného koriandru nebo petrželky.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Kuskus dáme do mísy, zalijeme vřelou vodou, osolíme a promícháme. Přiklopíme poklicí a necháme 15 minut nabobtnat.
  2. Cibuli oloupeme a pokrájíme na tenké měsíčky. Dýni očistím, zbavíme jádřince, rozpůlíme a pokrájíme také na měsíčky. Stroužky česneku necháme celé se slupkou.
  3. Pekáček si vyložíme pečícím papírem a zeleninu na něj rozprostřeme. Osolíme, opepříme a zakápneme několika lžičkami olivového oleje ze skleničky ze sušených rajčat. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut (nebo dokud není dýně nahnědlá a cibule opečená).
  4. Na pánev dáme opět několik lžiček olivového oleje od nakládaných rajčat. Rozpálíme ho, přidáme kuskus, sušená rajčata a přilijeme sójovou a ústřičnou omáčku.
  5. Nakonec vmícháme pečenou dýni a cibuli, stroužky česneku vymáčkneme ze slupky.
  6. Podáváme posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou.

TIP: Kdo si neumí představit pokrm bez masa, může jídlo doplnit restovaným kuřecím masem a nebo chorizem, které se k sušeným rajčatům skvěle hodí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here