Ingredience: (4 porce)
1/2 hrnku kuskusu, sůl.
1 dýně hokkaido, 3 cibule, 4 stroužky česneku, sůl, pepř.
8 ks Sušená rajčata v extra panenském olivovém oleji s kapary, česnekem a oregánem + olivový olej ze skleničky.
1 lžíce světlé sójové omáčky, 1 lžíce ústřičné omáčky.
Hrst nasekaného koriandru nebo petrželky.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kuskus dáme do mísy, zalijeme vřelou vodou, osolíme a promícháme. Přiklopíme poklicí a necháme 15 minut nabobtnat.
- Cibuli oloupeme a pokrájíme na tenké měsíčky. Dýni očistím, zbavíme jádřince, rozpůlíme a pokrájíme také na měsíčky. Stroužky česneku necháme celé se slupkou.
- Pekáček si vyložíme pečícím papírem a zeleninu na něj rozprostřeme. Osolíme, opepříme a zakápneme několika lžičkami olivového oleje ze skleničky ze sušených rajčat. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut (nebo dokud není dýně nahnědlá a cibule opečená).
- Na pánev dáme opět několik lžiček olivového oleje od nakládaných rajčat. Rozpálíme ho, přidáme kuskus, sušená rajčata a přilijeme sójovou a ústřičnou omáčku.
- Nakonec vmícháme pečenou dýni a cibuli, stroužky česneku vymáčkneme ze slupky.
- Podáváme posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
TIP: Kdo si neumí představit pokrm bez masa, může jídlo doplnit restovaným kuřecím masem a nebo chorizem, které se k sušeným rajčatům skvěle hodí.