Ingredience: (2 porce)
Hráškové pyré: 300 g mraženého hrášku, cca 100 ml mléka nebo smetany, 1 lžička másla, sůl, muškátový oříšek.
Maso: 300 g vepřové panenky, sůl, pepř, špetka sušeného rozmarýnu, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička másla.
2 lžíce Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 250 g nebo Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Vepřovou panenku očistíme, rozkrojíme na dvě stejné části. Pracovní plochu si posolíme, popepříme a posypeme drceným rozmarýnem. Kousky panenky ve směsi obalíme.
- Na pánvi rozpálíme olej a panenku zprudka orestujeme ze všech stran. Poté stupeň stáhneme a pečeme dalších 5-7 minut (dle velikosti panenky). Hotové maso zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
- Do zbylého výpeku dáme máslo a necháme ho rozpustit.
- Hrášek dáme do hrnce s trochou vody a povaříme dokud není hrášek měkký. Poté přebytečnou vodu scedíme. K hrášku přilijeme mléko nebo smetanu, osolíme, přidáme muškátový oříšek a máslo a rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Maso vyndáme z alobalu a pokrájíme na tenké plátky, které podáváme na hráškovém pyré, přelité omáčkou z výpeku a cibulovým čatní.
TIP: Cibulové čatní se skvěle hodí k luštěninám, protože má sladce kyselou chuť, která luštěninové pokrmy krásně dochutí.