Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso Těstoviny & Brambory

Linguini s bylinkovým pestem a kuřecím masem

Ingredience: (2-3 porce)

230 g těstovin Linguine (mohou být i špagety či jiné těstoviny), hrst soli.

3 lžíce olivového oleje, 2 kuřecí prsa bez kůže, sůl, pepř, 10 ks cherry rajčátek.

30 g strouhaného sýru Grana Padano (nebo parmazánu).

100 g Pesto z čerstvých mikrobylinek – slunečnice 100 g nebo Pesto z čerstvých mikrobylinek – ředkev 100 g.


Postup:

  1. Linguini uvaříme v osolené vodě dle návodu al dente.
  2. Kuřecí prsa pokrájíme na větší kostičky, cherry rajčata rozpůlíme.
  3. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme kuřecí kousky, které osolíme a opepříme. Kuřecí maso orestujeme na vyšším stupni dozlatova.
  4. Ke konci restování přidáme nakrájená rajčátka, která společně s masem také zarestujeme.
  5. Ke kuřecímu masu přidáme uvařené linguini a asi 4 lžíce vody od těstovin.
  6. Přidáme pesto a asi 2/3 nastrouhaného sýra.
  7. Promícháme a krátce povaříme.
  8. Linguine servírujeme na talíř a ještě lehce posypeme zbylým sýrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here