Rubriky
Recepty Houbové recepty Obiloviny & Luštěniny

Podzimní rizoto s dýní a houbami

Ingredience: (4 porce)

Základ: 200 g rýže arborio, 2 větší cibule, 6 stroužků česneku, 1/2 dýně hokkaido.

Dochucení: 200 ml bílého vína, 1000 ml vývaru, 1 lžíce sádla, 2 lžičky Zelená kari pasta 100 g, sůl, 40 g sušených hub, 30 g másla, 40 g strouhaného sýru grana padano nebo parmazánu.

Navíc: 2 kuřecí prsa, sůl, olivový olej.

Hrst čerstvé petrželky.


Postup:

  1. Cibuli, česnek a dýni pokrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme sádlo a zeleninu orestujeme.
  2. Přisypeme rýži a pořádně promícháme, aby se obalila v tuku. Přidáme kari pastu, necháme ji rozehřát a promícháme. Osolíme.
  3. Poté ihned zalijeme vínem a promícháme. Vaříme krátce na vyšším stupni, aby se víno odpařilo.
  4. Jakmile je víno odpařené, postupně přiléváme po troškách vývar. Vždy jen tolik, aby byla rýže zalitá. Vaříme na mírném stupni pod pokličkou. Vývar dále přiléváme po troškách dle potřeby.
  5. Když je rýže uvařená na půl, přidáme sušené houby a promícháme. Opět dolijeme vývar dle potřeby a dále vaříme pod pokličkou, dokud se rýže nedovaří a houby nezměknou.
  6. Mezitím si připravíme kuřecí maso. Kuřecí prsa potřeme olivovým olejem ze všech stran a osolíme. Zprudka je orestujeme z obou stran na pánvi a poté přendáme do pekáčku. Dále je pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20 minut.
  7. Do hotového rizota nakonec vložíme máslo a sýr a mícháme, dokud se obě suroviny nerozpustí.
  8. Rizoto podáváme s kuřecím masem pokrájeným na kousky. Posypeme čerstvou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here