Rubriky
Polévky Recepty

Polévka z červené řepy

Ingredience:

200 g celeru, 200 g mrkve, 2 středně velké brambory, 2 velké červené řepy, 2 lžíce kokosového oleje, 165 ml kokosového mléka, 600 ml vývaru, 4 lžíce jablečného octa, 2 lžíce čekankového sirupu (nebo medu), sůl, pepř, zázvor, muškátový oříšek, libeček, levandule.

Zakysaná smetana, slunečnicová a sezamová semínka, čerstvá bazalka.


Postup:

  1. Řepu dáme vařit do hrnce, dokud nezměkne (trvá to cca 60 minut, ale záleží, jak je řepa mladá nebo dřevnatá).
  2. Mrkev, celer a brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
  3. V jiném hrnci si rozehřejeme kokosový olej a pokrájenou zeleninu na něm osmahneme. Přilijeme kokosové mléko a krátce povaříme. Přilijeme vývar a zeleninu vaříme do měkka.
  4. Uvařenou řepu oloupeme (nejlépe v gumových rukavicích, abychom si nezbarvili ruce) a nakrájíme na malé kousky, které přidáme do vývaru. 
  5. Dochutíme octem a čekankovým sirupem, solí, pepřem, zázvorem, muškátovým oříškem, libečkem a levandulí (s levandulí opatrně, je velice výrazná).
  6. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence.
  7. Semínka opražíme na sucho na pánvi.
  8. Servírujeme se zakysanou smetanou, opraženými semínky a lístky bazalky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here