Rubriky
Recepty Pečivo

Pšeničné křupavé bagety

Ingredience: (4 ks)

Těsto: 600 g hladké mouky, 250 ml vody, 100 g bílého jogurtu, 1 lžička soli, 2 lžičky cukru krystal, 8 g sušeného droždí, 5 lžic olivového oleje.


Postup:

  1. Mouku prosejeme i s droždím do velké mísy. K jednomu kraji nasypeme cukr, k druhému sůl. V prostředku uděláme důlek, do kterého nalijeme vodu, olivový olej a přidáme jogurt.
  2. Vypracujeme vláčné těsto.
  3. Pomocí pomoučených rukou vytvarujeme z těsta bochánek a vložíme ho do mísy na vykynutí.
  4. Mísu přikryjeme potravinářskou folií a utěsníme, aby nám těsto neosychalo. Necháme 1,5 hodinu kynout.
  5. Vykynuté těsto přesuneme na pomoučněnou plochu a rozdělíme ho na 4 stejně velké díly a vytvarujeme bagetky cca 25 cm dlouhé.
  6. Formu na bagety potřeme/nastříkáme oleje a vytvarované bagetky do ní přeneseme.
  7. Přikryjeme je kuchyňskou utěrkou a necháme kynout ještě 30 minut, aby zvětšily svůj objem. Nakynuté bagety několikrát šikmo nařízneme na povrchu.
  8. Pečeme v předehřáté troubě 8 minut na 250°C, poté stáhneme na 200 °C a pečeme další 4 minuty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here