Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory

Ravioli plněné bylinkovou ricottou

Ingredience: (2 porce)

Těsto: 400 g, 4 celá vejce, 1 lžíce olivového oleje, 1 a 1/2 lžičky soli, 2 lžíce vody.

Náplň: 200 g ricotty, 1 lžíce sušených rajčat v oleji nasekaných , pažitka/petržel, sůl, pepř.


Postup:

  1. Ze všech ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto. Hněteme dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit. Těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme na půl hodiny odležet do lednice. Vyndáme ho těsně před zpracováním.
  2. Na náplň smícháme ricottu se sušenými rajčaty, přidáme bylinky, sůl a pepř. 
  3. Vál pomoučníme a vyválíme na něm plát o tloušťce 1 mm. Z plátu vykrájíme kolečka.
  4. Na každý kousek dáme lžičku ricottové náplně. Kraje namočíme vodou a přikryjeme druhým kolečkem. Vidličkou dokola umačkáme.
  5. Ravioli vkládáme do vroucí vody a vaříme krátce, než vyplavou na povrch (asi 3 minuty).
  6. Po vyndání zakápneme olivovým olejem, aby se neslepily.
  7. Podáváme s Houbovo-smetanová omáčka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here