Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Rýžový dortík

Ingredience:

Ochucená rýže: 200 g rýže arborio, 600 ml mléka, 60 g cukru krystal, 1 lžička vanilkového extraktu, 10 zrnek kardamomu (nadrceného).

Náplň: 250 g mascarpone, 250 g polotučného tvarohu, 2 vejce, 100 g cukru krystal, nastrouhaná kůra z 1 citronu.

Korpus: 100 g ovesných vloček, 100 g máslových sušenek, 160 g másla.

Olej na vymazání okrajů.

Na krustu: Cukr krystal a flambovací pistole.


Postup:

  1. Do hrnce dáme rýži a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu, přidáme cukr, vanilkový extrakt a kardamom a vaříme asi 20 minut do změknutí.
  2. Rýži necháme trochu vychladnout a mezitím si připravíme korpus.
  3. Formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem. Vločky a sušenky rozmixujeme dohladka. Máslo rozpustíme, promícháme se sušenkami a směsí vyplníme dno formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.
  4. K ochucené rýži přidáme mascarpone, tvaroh, vejce, cukr a citronovou kůru. Promícháme nebo vyšleháme, aby se vše propojilo.
  5. Vnitřní okraje formy vytřeme olejem a náplň nalijeme na upečený korpus.
  6. Pečeme v troubě na 180 °C 45 minut.
  7. Dortík necháme zcela vychladnout, nejlépe přes noc v lednici.
  8. Povrch posypeme krystalovým cukrem a flambovací pistolí vykouzlíme krustu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here