Rubriky
Recepty Saláty & Zeleninové Přílohy

Salátek z červeného zelí s jablkem

Ingredience:

200 g červeného zelí, 1 střední bílá cibule, 1 jablko (kyselejší), 2 nakládané okurky,  1 plná lžíce majonézy, 1 plná lžíce zakysané smetany, 1 lžíce medu/čekankového sirupu (1 lžička cukru), 3 lžíce jablečného octa 5%, sůl, pepř, 1 lžíce olivového oleje.


Postup:

  1. Zelí nakrájíme na středně široké nudličky. Dáme do mísy, přidáme ocet a sůl. Promícháme a rukou pořádně promačkáme. Necháme pár minut odpočívat, aby zelí zkřehlo a pustilo šťávu.
  2. Mezitím nastrouháme jablko, okurky a cibuli na tenké nudličky a poté přidáme k zelí.
  3. Přidáme majonézu, zakysanou smetanu, med/sirup a olivový olej. Opepříme a vše pořádně promícháme.
  • TIP: Salát se skvěle hodí ke grilovanému masu jako příloha.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here