Ingredience:
200 g červeného zelí, 1 střední bílá cibule, 1 jablko (kyselejší), 2 nakládané okurky, 1 plná lžíce majonézy, 1 plná lžíce zakysané smetany, 1 lžíce medu/čekankového sirupu (1 lžička cukru), 3 lžíce jablečného octa 5%, sůl, pepř, 1 lžíce olivového oleje.
Postup:
- Zelí nakrájíme na středně široké nudličky. Dáme do mísy, přidáme ocet a sůl. Promícháme a rukou pořádně promačkáme. Necháme pár minut odpočívat, aby zelí zkřehlo a pustilo šťávu.
- Mezitím nastrouháme jablko, okurky a cibuli na tenké nudličky a poté přidáme k zelí.
- Přidáme majonézu, zakysanou smetanu, med/sirup a olivový olej. Opepříme a vše pořádně promícháme.
- TIP: Salát se skvěle hodí ke grilovanému masu jako příloha.