Ingredience: (2 porce)
2 menší bagety nebo 4 plátky toustového chleba, 1 lžíce olivového oleje.
1 kuřecí prsa, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.
Několik lístků baby špenátu nebo listového salátu, 2 lžíce majonézy.
Cibulové čatní (k zakoupení zde: Čatní z červené cibule 200 g)
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Bagetu rozřízneme na půl a z obou stran potřeme lehce olivovým olejem. Na rozpálené pánvi opražíme bagetu z obou stran dozlatova.
- Kuřecí prsa zbavíme kůže. Každé prso rozkrojíme na tři menší plátky a rukou je naklepeme.
- Kuřecí kousky osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Smažíme zprudka na rozpálené grilovací pánvi z každé strany asi 4 minuty. Při smažení přiklopíme pokličkou.
- Spodní část bagety potřeme majonézou, navrch dáme vrstvu cibulového čatní, položíme plátek kuřecího masa a poklademe lístky baby špenátu.
- Dle chuti můžeme potřít majonézou i vrchní část bagety. Sendvič přiklopíme vrchní částí bagety. Před servírováním můžeme sendvič překrojit na dva díly.