Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Tažín z vepřové plece s nakládanými citrony

Ingredience: (4 porce)

Základ: 500 g vepřové plece na kostky, 4 stroužky česneku, 1/2 čerstvého fenyklu, 1 zelená paprika, 1 mrkev, 50 g rozinek, 2 lžičky soli, 250 ml vepřového vývaru, 250 ml jablečného moštu, 1 nakládaný citron v soli, 4 lžíce olivového oleje.

Koření do hmoždíře/mlýnku: 1 ks badyánu, 1 lžička kuliček černého pepře, 1 lžička semínek fenyklu, 10 kuliček nového koření, 1 lžička kardamomu (vyloupaná semínka).

Mleté koření: 1 lžička pískavice, 1 lžička kurkumy, 1 lžička zázvoru, 1/4 muškátového oříšku (nastrouhaného),

1 ks skořice celé.


Postup:

  1. Zeleninu pokrájíme na malé kousky. Celé koření nadrtíme ve hmoždíři.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a vepřové kostky orestujeme ze všech stran. Maso vyjmeme z pánve a vložíme pokrájenou zeleninu. Zeleninu orestujeme dozlatova.
  3. Přidáme všechno koření a ještě krátce orestujeme (pozor, aby se koření nepřipálilo).
  4. Kousky masa vložíme zpět do pánve a zalijeme vývarem a jablečným moštem.
  5. Přidáme rozinky a promícháme.
  6. Pečeme v troubě 3-3,5 hodiny, dokud není maso měkké.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here