Ingredience: (4 porce)
Základ: 500 g vepřové plece na kostky, 4 stroužky česneku, 1/2 čerstvého fenyklu, 1 zelená paprika, 1 mrkev, 50 g rozinek, 2 lžičky soli, 250 ml vepřového vývaru, 250 ml jablečného moštu, 1 nakládaný citron v soli, 4 lžíce olivového oleje.
Koření do hmoždíře/mlýnku: 1 ks badyánu, 1 lžička kuliček černého pepře, 1 lžička semínek fenyklu, 10 kuliček nového koření, 1 lžička kardamomu (vyloupaná semínka).
Mleté koření: 1 lžička pískavice, 1 lžička kurkumy, 1 lžička zázvoru, 1/4 muškátového oříšku (nastrouhaného),
1 ks skořice celé.
Postup:
- Zeleninu pokrájíme na malé kousky. Celé koření nadrtíme ve hmoždíři.
- Na pánvi rozpálíme olej a vepřové kostky orestujeme ze všech stran. Maso vyjmeme z pánve a vložíme pokrájenou zeleninu. Zeleninu orestujeme dozlatova.
- Přidáme všechno koření a ještě krátce orestujeme (pozor, aby se koření nepřipálilo).
- Kousky masa vložíme zpět do pánve a zalijeme vývarem a jablečným moštem.
- Přidáme rozinky a promícháme.
- Pečeme v troubě 3-3,5 hodiny, dokud není maso měkké.