Rubriky
Velikonoční Předkrmy & Chuťovky Recepty

Vejce Benedikt s mikrobylinkami a cibulovým čatní

Ingredience: (2 porce)

2 plátky chleba.

Holandská omáčka: 1 žloutek, 25 g másla, 1 lžička citrónové šťávy, špetka soli a pepře.

Zastřená vejce: 2 čerstvá vejce, špetka soli, 1 lžíce octa.

Hrst mikrobylinek (kerblík a červená řepa).

Cibulové čatní: Čatní z červené cibule – Jemné 250 g, Čatní z červené cibule – Pálivé 250 g, Čatní ze žluté cibule – Jemné 250 g, Čatní ze žluté cibule – Pálivé 250 g).


Postup:

  1. V hrnci přivedeme k varu vodu. V jiném hrnečku rozpustíme máslo.
  2. Do skleněné mísy vyklepneme žloutek a přidáme citronovou šťávu. Metličkou rozšleháme, aby se cca dvojnásobně zvětšilo množství. Mísu dáme nad hrnec s mírně vroucí vodou a metličkou šleháme a současně pomalu přiléváme máslo. Dáváme pozor, aby se žloutek neuvařil. Až bude mít omáčka požadovanou hustotu, lehce osolíme, opepříme a sundáme z vařiče.
  3. V dalším hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme ocet a sůl. Do naběračky vyklepneme vejce a lehce ho přesuneme do mírně vroucí vody. Totéž uděláme hned i s druhým vejcem. Vaříme 3 minuty.
  4. Plátky chleba opečeme v topinkovači.
  5. Na každý plátek naneseme tenkou vrstvu cibulového čatní, trochu mikrobylinek a na ně položíme zastřené vejce. Vejce zalijeme řádně holandskou omáčkou a můžeme ještě dozdobit bylinkami.

TIP: Vejce Benedikt je klasika, ale musím říct, že s naším cibulovým čatní, to dostalo o stupeň lepší šmrnc 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here