Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Saláty & Zeleninové

Zapečená cuketa se žampiony a s okurkovou raitou

Ingredience:

2 větší žluté cukety, sůl.

Náplň: 3 středně velké cibule, 1 klobása, 6 velkých žampionů, 6 stroužků česneku, hrst čerstvých bylinek (oregano, tymián), 2 lžíce olivového oleje, sůl.

120 g sýru cheddar.

Okurková raita: 2 salátové okurky, 200 g bílého jogurtu, sůl, pepř, hrst čerstvých bylinek (oregano, koriandr, pažitka atp.), 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hrubozrnné hořčice.

Sádlo (olej) na vymazání formy.


Postup:

  1. Cukety nakrájíme na tenké plátky a řádně osolíme. Počkáme 15 minut, a z cuket utřeme vodu, kterou pustily.
  2. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli, česnek, žampiony a klobásku a vše orestujeme na oleji na pánvi. Směs osolíme a přidáme nasekané čerstvé bylinky.
  3. Zapékací formu vymažeme sádlem. Dno vyložíme plátky cuket, na ně naneseme vrstvu připravené směsi a opět na ně položíme cukety. Takto postupujeme do spotřebování surovin (jsou to asi 3-4 vrstvy, dle velikosti formy). Pokud nám zbyla cuketa, nakrájíme ji na malé kousky, kterými ještě posypeme poslední vrstvu.
  4. Navrch nastrouháme sýr a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi 50-60 minut.
  5. Zatímco se cuketa zapéká připravíme si okurkovou raitu. Salátovou okurku nastrouháme na tenké nudličky a vymačkáme z ní vodu. Poté k ní přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme a necháme vychladit v ledničce.
  6. Zapečenou cuketu podáváme s vychlazenou okurkovou raitou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here