Rubriky
Recepty Maso Mleté maso Saláty & Zeleninové

Zapečený lilek s mletým masem a balkánským sýrem

Ingredience: (3 porce)

Masová směs: 200 g mletého masa, 1/2 plechovky rajčat, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, oregano, libeček, 200 ml vepřového vývaru/vodu.

1 lilek, sůl.

100 g balkánského sýra.

Sádlo na vymazání.


Postup:

  1. Lilek rozkrojíme na dvě poloviny a vydlabeme je. Obě půlky potřeme solí z obou stran a necháme asi 15 minut odležet. Jakmile se na povrchu objeví voda, opláchneme a pořádně osušíme. Poté nakrájíme lilek na tenké půlměsíčky.
  2. Vydlabané vnitřky lilku nakrájíme na malé kousky.
  3. Česnek nakrájíme najemno. Na pánvi rozpálíme olej a česnek zlehka osmahneme. Přidáme mleté maso a vnitřky lilku. Jakmile se maso zatáhne, přidáme nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme. Přidáme oregano a libeček. Přilijeme vývar nebo vodu a necháme pomalu vařit asi 20 minut ( nebo dokud nezredukujeme na omáčku). Občas promícháme.
  4. Balkánský sýr si nadrolíme na malé kousky.
  5. Zapékací misky vymažeme pořádně sádlem a klademe do nich jednotlivé vrstvy. Půlměsíčky lilku skládáme dokola, naneseme vrstvu masové směsi, navrch poklademe balkánský sýr. Opakujeme dokud není mistička plná. Zakončíme masovou směsí a sýrem.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 20-30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here