Rubriky
Recepty Nakládané & Zavařené

Zavařené okurky nakládačky

Ingredience: (1 sklenice)

150 ml Základní nálev.

Okurky nakládačky (počet dle velikosti), 1 kolečko cibule, 1 lžička hořčičných semínek.


Postup:

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka. Jedno kolečko rukou promneme, abychom oddělili kroužky cibule.
  2. Okurky očistíme. Pokud je jsou velké, můžeme je rozkrojit. 
  3. Do čisté zavařovací sklenice dáme kroužky cibule, nasypeme hořčičná semínka a poté kostičky řepy. Okurky do sklenice namačkáme, aby se jich tam vešlo, co nejvíce a vytěsnili jsme přebytečné místo.
  4. Nakonec zalijeme připraveným nálevem.
  5. Pořádně zavíčkujeme.
  6. Takto opakujeme dokud máme dostatek surovin.
  7. Na dno hrnce dáme utěrku, vložíme sklenice s okurkami. Zalijeme do 2/3 studenou vodou a vaříme na mírném ohni po dobu 15-20 minut. Poté sklenice opatrně vyjmeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
  8. Doba od naložení po konzumaci by měla být minimálně 2 týdny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here