Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Grilovací sezóna Recepty Maso Mleté maso

Hot dogy s mletým masem a cibulovým čatní

Ingredience: (4 porce)

4 bagety vhodné na hot dog (např. Hot dog žemle nebo Tenké křupavé bagetky).

200 g vepřové plece, 200 g předního hovězího (nebo pupku), 1 malá červená cibule, sůl, pepř.

Náš kečup z čerstvých rajčat – jemný 330 g

Cibulové čatní z červené nebo žluté cibule (Čatní z červené cibule – Jemné 250 g, Čatní z červené cibule – Pálivé 250 g, Čatní ze žluté cibule – Jemné 250 g, Čatní ze žluté cibule – Pálivé 250 g).

Čerstvá pažitka na posypání.


Postup:

  1. Upečeme si bagetky na hot dogy dle návodu (případně bagety koupíme).
  2. Oba druhy masa nameleme (nebo můžeme maso koupit již namleté), osolíme, opepříme.
  3. Červenou cibuli nakrájíme na hodně malé kousky a vmícháme do masa. Maso pořádně promícháme, aby se vše propojilo.
  4. Z masa tvarujeme 4 dlouhé tenké válečky (o něco delší než jsou bagety, o průměru asi 3 cm). Každým válečkem protáhneme špejli, aby se nám to na grilu dobře otáčelo. Pokud se nám vejdou na gril i bagety, můžeme je z každé strany opéct.
  5. Rozpálený gril potřeme lehce olejem a masové špejle ogrilujeme dokřupava. Z masa opatrně vytáhneme špejle.
  6. Bagetky podélně rozřízneme (ale nerozřízneme úplně), rozevřeme je a potřeme kečupem. Vložíme do nich maso a navrch naneseme vrstvu cibulového čatní.
  7. Pažitko pokrájíme na větší kousky a hot dogy posypeme – čerstvost pažitky dodá hot dogům křupavou strukturu.

TIP: Místo kečupu můžeme použít také BBQ omáčku nebo dip z pečených paprik.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here