Ingredience: (4 porce)
4 bagety vhodné na hot dog (např. Hot dog žemle nebo Tenké křupavé bagetky).
200 g vepřové plece, 200 g předního hovězího (nebo pupku), 1 malá červená cibule, sůl, pepř.
Náš kečup z čerstvých rajčat – jemný 330 g
Cibulové čatní z červené nebo žluté cibule (Čatní z červené cibule – Jemné 250 g, Čatní z červené cibule – Pálivé 250 g, Čatní ze žluté cibule – Jemné 250 g, Čatní ze žluté cibule – Pálivé 250 g).
Čerstvá pažitka na posypání.
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Upečeme si bagetky na hot dogy dle návodu (případně bagety koupíme).
- Oba druhy masa nameleme (nebo můžeme maso koupit již namleté), osolíme, opepříme.
- Červenou cibuli nakrájíme na hodně malé kousky a vmícháme do masa. Maso pořádně promícháme, aby se vše propojilo.
- Z masa tvarujeme 4 dlouhé tenké válečky (o něco delší než jsou bagety, o průměru asi 3 cm). Každým válečkem protáhneme špejli, aby se nám to na grilu dobře otáčelo. Pokud se nám vejdou na gril i bagety, můžeme je z každé strany opéct.
- Rozpálený gril potřeme lehce olejem a masové špejle ogrilujeme dokřupava. Z masa opatrně vytáhneme špejle.
- Bagetky podélně rozřízneme (ale nerozřízneme úplně), rozevřeme je a potřeme kečupem. Vložíme do nich maso a navrch naneseme vrstvu cibulového čatní.
- Pažitko pokrájíme na větší kousky a hot dogy posypeme – čerstvost pažitky dodá hot dogům křupavou strukturu.
TIP: Místo kečupu můžeme použít také BBQ omáčku nebo dip z pečených paprik.