Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Grilovací sezóna Recepty Ryby & Mořské plody Mleté maso

Kapří hamburger

Ingredience:

Žemle podle receptu Červené žemle na burger.

Burger: 660 g masa z kapra (namleté filety), 300 g vařených barevných fazolí, 6 lžic polohrubé mouky, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička fenyklu, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 lžičky soli.

6 lžic extra panenského olivového oleje.

Plátky cheddaru, nakládaná okurka, čerstvý špenát/salát.

BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem


Postup:

  1. Žemle upečeme dle návodu nebo můžeme koupit.
  2. Kapra vyfiletujeme, abychom ho zbavili kostry a největších kostí. Filety pokrájíme na kostky a dvakrát umeleme.
  3. Přidáme vařené fazole (můžeme použít již předvařené), přidáme mouku, sůl a všechno koření. Pořádně promícháme, aby se všechny chutě propojily a rukama tvoříme placky o průměru asi 8 cm. a výšce 2 cm.
  4. Na pánvi rozpálíme olej a burgery smažíme z každé strany asi 3 minuty. Po otočení dáme na burger plátky cheddaru a přiklopíme, aby se sýr rozpustil.
  5. Okurku pokrájíme na plátky.
  6. Žemle rozřízneme a na spodní část naneseme BBQ omáčku, poté dáme burger, okurku a špenát a přiklopíme.

TIP: Do burgeru se skvěle hodí i naše čatní z červené či žluté cibule 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here