Ingredience:
Žemle podle receptu Červené žemle na burger.
Burger: 660 g masa z kapra (namleté filety), 300 g vařených barevných fazolí, 6 lžic polohrubé mouky, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička fenyklu, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 lžičky soli.
6 lžic extra panenského olivového oleje.
Plátky cheddaru, nakládaná okurka, čerstvý špenát/salát.
BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Žemle upečeme dle návodu nebo můžeme koupit.
- Kapra vyfiletujeme, abychom ho zbavili kostry a největších kostí. Filety pokrájíme na kostky a dvakrát umeleme.
- Přidáme vařené fazole (můžeme použít již předvařené), přidáme mouku, sůl a všechno koření. Pořádně promícháme, aby se všechny chutě propojily a rukama tvoříme placky o průměru asi 8 cm. a výšce 2 cm.
- Na pánvi rozpálíme olej a burgery smažíme z každé strany asi 3 minuty. Po otočení dáme na burger plátky cheddaru a přiklopíme, aby se sýr rozpustil.
- Okurku pokrájíme na plátky.
- Žemle rozřízneme a na spodní část naneseme BBQ omáčku, poté dáme burger, okurku a špenát a přiklopíme.
TIP: Do burgeru se skvěle hodí i naše čatní z červené či žluté cibule 😉