Ingredience:
Těsto: 600 g hladké mouky, 8 g sušeného droždí, 150 g bílého jogurtu, 6 lžic extra panenského olivového oleje, 2 lžičky třtinového cukru,1 lžička soli, 210 ml vlažné vody, 4 lžičky sušené mleté červené řepy (barvivo).
1 vejce na potření, semínka na posypání (sezamová, lněná, slunečnicová,..)
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Do mísy prosejeme mouku a přidáme všechny ostatní suroviny.
- Uhněteme vláčné těsto, které vypracujeme do bochánku.
- Mísu lehce vymažeme olejem a bochánek do ní přesuneme. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 2 hodiny kynout.
- Pracovní plochu si lehce pomoučníme a nakynuté těsto rozdělíme na 8 stejných dílů. Za každého dílu vytvarujeme tenoučký váleček (dlouhý asi 30 cm, široký 2-3 cm).
- Bagetky přemístíme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut kynout.
- Troubu rozpálíme na 200 °C. Rozšleháme vajíčko, bagetky potřeme a posypeme semínky.
- Vložíme do trouby a teplotu stáhneme na 180 °C. Pečeme 20 minut.
TIP: Bagetky nařežeme na malé plátky a potřeme vrstvou oblíbené TAPENÁDY (např. ze sušených rajčátek nebo zelených či černých oliv) a ozdobíme kouskem sýra nebo klobásky.