Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Ryby & Mořské plody

Pomazánka z kapra

Ingredience:

1 kapr (350 g filet), 2 lžíce olivového oleje.

2 cibule, 5 nakládaných okurek + 3 lžíce nálevu, 4 vařená vejce, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička dijonské hořčice, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce jogurtu, 4 nakládaná sušená rajčata v extra panenském olivovém oleji.


Postup:

  1. Kapra rozpůlíme a vyfiletujeme. Filety pokrájíme na větší kostky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a kousky kapra zprudka orestujeme (stačí 4 minutky).
  3. Orestované kousky kapra nameleme 2x mlýnkem na maso.
  4. Cibuli, okurky, nakládaná rajčata a vejce pokrájíme nadrobno a přidáme ke kapřímu masu.
  5. Přidáme zakysanou smetanu, jogurt, majonézu, hořčici a nálev z okurek. Osolíme, opepříme a promícháme.
  6. Pokud to vydržíme, necháme pomazánku odležet do druhého dne.
  7. Pomazánku podáváme s pečivem, výborně se k ní hodí Dýňový chléb.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here