Ingredience:
1 kapr (350 g filet), 2 lžíce olivového oleje.
2 cibule, 5 nakládaných okurek + 3 lžíce nálevu, 4 vařená vejce, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička dijonské hořčice, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce jogurtu, 4 nakládaná sušená rajčata v extra panenském olivovém oleji.
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Kapra rozpůlíme a vyfiletujeme. Filety pokrájíme na větší kostky.
- Na pánvi rozpálíme olej a kousky kapra zprudka orestujeme (stačí 4 minutky).
- Orestované kousky kapra nameleme 2x mlýnkem na maso.
- Cibuli, okurky, nakládaná rajčata a vejce pokrájíme nadrobno a přidáme ke kapřímu masu.
- Přidáme zakysanou smetanu, jogurt, majonézu, hořčici a nálev z okurek. Osolíme, opepříme a promícháme.
- Pokud to vydržíme, necháme pomazánku odležet do druhého dne.
- Pomazánku podáváme s pečivem, výborně se k ní hodí Dýňový chléb.